loading

De tweede wereldoorlog in 100 voorwerpen

Category

Fotografie, Home

Client

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Link

Website

Vijfentwintig oorlogs- en verzetsmusea presenteerden de meest bijzondere voorwerpen uit hun collectie voor het eerst gezamenlijk op één locatie: de Kunsthal in Rotterdam.

Ad van Liempt, die als gastcurator de tentoonstelling samenstelde, koos deze voorwerpen uit de rijke collecties van deze musea, aangevuld met topstukken uit andere instellingen en privé-verzamelingen. Lees hier meer over Ad van Liempt en zijn zoektocht.

De tentoonstelling was een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, in samenwerking met de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45.

Catalogus De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

Bij de tentoonstelling verschijnt deze handzame catalogus die alle 100 voorwerpen optimaal in beeld brengt. Deze voorwerpen vertellen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe en verrassende manier. De rijke collecties die de 25 deelnemende oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra beheren, bevatten veel meer unieke voorwerpen en verhalen dan in één tentoonstelling getoond kan worden.

De catalogus biedt daarom ook een overzicht van alle 25 deelnemende organisaties, die met hun collectie de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden.

De opdracht

Publ kreeg de opdracht om de fotografie te verzorgen voor de catalogus en reisde door heel Nederland om de bijzondere voorwerpen in de diverse musea vast te leggen.

Fotografie:
Diederik Schiebergen

Vormgeving:
Karel Oosting

Boekconcept, uitgave en productie:
Nico de Bruijn | IDP2.