loading

Portretboek 20 dubbelportretten nierdonatie bij leven

Category

Fotografie, Home

Client

Nierstichting

Link

Website

Uniek vormgegeven boek

Dit uniek vormgegeven boek 20 dubbelportretten nierdonatie bij leven laat op een indringende manier de gevoelens, motivaties en ervaringen zien van ontvangers van een donornier en de levende donoren die hun nier hebben afgestaan. De relaties tussen de ontvanger en de donor zijn zeer divers: van een oma met kleinkind, tot partners, collega’s en een altruïstische donor.

Jacintha Jenniskens, maatschappelijk werker in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam nam het initiatief om twintig verhalen van ontvangers van een donornier en hun donoren samen te brengen. De prachtige portretfotografie van Diederik Schiebergen ondersteunt de interviews. Het boek is samengesteld en uitgegeven door Nico de Bruijn in samenwerking met de Nierstichting.

Het boek is extra boeiend voor nierpatiënten en (toekomstige) donoren die voor de complexe en persoonlijke afwegingen staan rondom donatie bij leven.

Turks en Arabisch in dubbelportretboek

De kleine versie van het dubbelportretboekje kent verder twee nieuwe uitgaven: een versie met een dubbelportret in het Turks en een versie met een dubbelportret in het Arabisch. Beide versies bevatten ook de andere dubbelportretten en een vertaling van de bijgevoegde interviews.

Fotografie & vormgeving:
Diederik Schiebergen

Interviews:
jacintha Jenniskens

Samenstelling en uitgave:
Nico de Bruijn | IDP2.

Het boek is te bestellen via: www.nierstichting.nl/portretboek